Depositphotos_6289159_xl.jpg
Depositphotos_39465153_original.jpg
Depositphotos_6289159_xl.jpg

 


SCROLL DOWN

 


 
 

Derfor burde alle mennesker spille et musikkinstrument

Musikk er en arena som gir sterke mestringsopplevelser, sterke opplevelser av å yte sammen med andre, og gode verdier, samhandling og fellesskap.

Forskning viser også at musikkutøvere blir sterke i andre fag. Dette skyldes den enorme hjerneaktiviteten som musikkutøvelse utløser, det spesielle er at det er kun ved utøvelse av musikk denne hjerneaktiviteten settes i gang, og ikke i så stor grad ved lytting eller bevegelse til musikk. 

Vi ønsker at alle skal oppleve at det å blåse i et instrument, er noe alle kan klare. Det å mestre sammen med andre er den viktigste verdien i skolekorpsets organisasjon.

 
 
Depositphotos_39465153_original.jpg

 


 


 
 

Ofte stilte spørsmål

Jeg har hørt at det er mye dugnad i skolekorps (og har jeg bil med henger er det kjørt …) Stemmer det?

Vi har to store dugnader i året. Den ene er, ja du gjettet riktig, loppemarked. Her må alle regne med å stille opp hele helgen. Vi henter lopper på fredag, og selger lørdag og søndag. Vi leier store lastebiler for håndtering av lopper, så bilen din (med eller uten hengerfeste) er helt trygg. Dette er selvsagt slitsomt når det står på, men skaper også et fantastisk samhold blandt både unger og foreldre!

Den andre er 17. mai hvor man enten har morgenvakt (17. mai-frokost på skolen/bod på Kolbotn torg) eller ettermiddagsvakt (leker/bod på skolen).

Utover dette er det ikke noe fast, men ved behov arrangeres et kakelotteri eller annen dugnad. 

Hvor ofte øver dere?

Vi har en øvelse i uka. Hovedkorpset øver torsdager, og aspiranter/juniorer øver mandager/torsdager. Utover dette har alle en spilletime på sitt instrument med lærer i løpet av uken. Dette skjer på avtalt tidspunkt med den enkelte.

Hva koster det å være med?

Kontingenten er på 1100,- i halvåret. I tillegg koster det for enkeltundervisning. Dette kan tas gjennom kommunal musikkskole, eller dere kan benytte vårt tilbud om korpsskole som foregår i SFO-tid på Sofiemyrtoppen og Østli.

er dette virkelig alt?

Jepp! Korps er rett og slett en aktivitet som ikke krever mye av foreldre. Hvis du har flere spørsmål vil vi gjerne høre fra deg. Send en e-post til nestleder@sofiemyrskolekorps.no eller ring kontaktperson Tarjei Gilbrant på 982 57 987 for en hyggelig prat.

Vi anbefaler  forøvrig sterkt å lese følgende artikkel som på en glimrende måte beskriver hvordan mange må la fordommene falle i møte med skolekorpset:


 
 
 

Innmeldingsskjema


Innmeldingsskjema


Navn på musikant *
Navn på musikant
Postnummer- og sted *
Postnummer- og sted
Skriv inn gateadresse, postnummer- og sted
Instrumentønske *